Edullisempaa sähköautoilua

Laitatko sähköauton lataukseen heti työpäivän jälkeen kuten muutkin? Juuri silloin hinnat ovat korkeat ja sähkön kulutus huipussaan. Enionin avulla saat älykkään latauksen, jolla säästät kustannuksissa ja mahdollistat uusiutuvan energian lisäämisen järjestelmään

Useimmat sähköautoilijat lataavat ajoneuvon mukana tulleella schuko-johdolla, jonka latausteho riittää päivittäiseen tarpeeseen. Asennettuna 1000-2000€ maksava älylatausasema jää yleensä hankkimatta. 50 kilometrin päivittäinen ajomatka saadaan ladattua Schuko-rasiastakin 5 tunnin aikana. Joskus sähkö on toki koko ajan kallista, mutta useimpina vuorokausina Enion löytää yöltä merkittävästi halvemmat tunnit. Samalla luonto kiittää, kun fossiilisia polttoaineita käyttävää tehoreserviä ei tarvitse käyttää sähköverkon toiminnan turvaamiseksi. 

Tyypillinen säästö 10kWh:n päivittäiselle kulutukselle iltapäivän 15 sentin tunneilta yön 5 sentin tunneille siirrettynä on n. 20 euroa kuussa.

Suuri osa käyttäjistä lataa ajoneuvon mukana tulleella schuko-johdolla (kuva shucko-type2 johdosta). Tehot riittävät päivittäisen ajomäärän mukaiseen lataamiseen ja käyttäjän ei tarvitse tehdä uusia investointeja. Kotilatausaseman kustannus on hieman alle 1000 € asennettuna ja älylatausasemat yli 1500 €. Näistä saadaan kyllä suurempi hetkittäinen teho ja lisää ominaisuuksia. Sähköauton normaali päivittäinen ajo on n. 50 km, joka tarkoittaa noin 10 kWh energiamäärää. Kun käytössä on normaaliin pistorasiaan laitettava johto, saadaan auto ladattua täyteen 5 tunnin sisällä. Jos lataus ajoitetaan yön edullisille tunneille voi sähköautoilija säästää merkittäviä rahoja vuoden aikana. Kesällä yön tunnit voivat olla 5 snt edullisempia ja talvella jopa 30 snt joka tarkoittaa päivän ajokustannuksissa 0,5-3 € säästöjä. Kun tätä säästöä hyödyntää päivittäin, niin sähköautoilija hymyilee tyytyväisenä! Samalla sähkövoimajärjestelmä ja luonto kiittävät kun sähköverkko hyödynnetään vähemmän ruuhkaiseen aikaan ja uusiutuvan energia tuotannon mukaisesti!

Sähköauton lataaminen halvoilla hetkillä
Seuraava
Seuraava

Enion mökinomistajalle