Enion mökinomistajalle

Vihlaiseeko mökin sähkölasku sielussa ja lompakossa lämmityskauden aikana? Enion MökkiKuiva pitää mökkisi rakenteet kuivana energiatehokkaammin kuin 10 asteen ylläpitolämpö, ja mikä parasta, etäkäytön avulla voit napsauttaa lämmöt päälle ennen kuin saavut mökille.

Vain kesäkäytössä olevat rakennuksetkin tarvitsevat lämmitystä kosteusvaurioiden ja homehtumisen välttämiseksi. Perinteinen ratkaisu energiankäytön alentamiseksi on ollut asettaa rakennuksen sähkölämmitys normaalia asumista alempaan, 10-15 asteen lämpötilaan.

Kosteusvaurioita kuitenkin syntyy keväällä ja syksyllä, ulkolämpötilojen ollessa 5-10 asteen tienoilla. Rakennus jäähtyy öisin, ja päivän aikana lämmin, kostea ulkoilma kondensoituu rakenteiden ja sisätilojen kylmille pinnoille. Kymmenen asteen ylläpitolämpötila ei täysin riitä estämään kondensoitumista keväällä ja syksyllä. Ja silti 10 asteen ylläpitolämpö aiheuttaa merkittävän sähkölaskun talven kovilla pakkasilla. 

Tampereen Yliopiston rakennustekniikan laitoksen tutkimuksien mukaan energiatehokkain kuivanapitolämmityksen muoto onkin lämmittää rakennusta aina 5-6 astetta ulkolämpötilaa lämpimämmäksi (Piiroinen & Vinha; Rytkönen). Keväällä ja syksyllä kosteusturvallinen sisälämpötila täytyy olla jopa +16 astetta, mutta 25 asteen pakkasilla sisälämpötila saa hyvinkin laskea -20:een, kunhan rakennuksessa ei ole jäätyviä vesiputkia. 

Kovilla pakkasilla rakennuksen pitäminen tarpeettoman lämpimänä on suurin kuluerä pelkkään kesäkäyttöön tarkoitetuissa kiinteistöissä. Enionin MökkiKuiva-toimintatila lämmittää tilaa juuri sopivasti ja pitää tilan kuivempana kuin 10 asteen peruslämpö. Samalla kuluu 50% vähemmän energiaa, mikä tarkoittaa jopa 5000 kWh säästöjä! Enionin ohjatessa pattereiden sähköjä, patteritermostaattien säätöihin ei tarvitse koskea.

Mikä parasta, kuivanapitolämmitykseen riittää vain muutama tunti vuorokaudesta. Toisin kuin pelkästään kuivanapitolämmitystä tekevät ohjaimet, Enionin hintaoptimointi löytää vuorokauden halvimmat tunnit ja alentaa kustannuksia näin entisestään. Näin pääset nauttimaan sekä pienestä energiankäytöstä että pörssisähkön keskiarvoa halvemmista hinnoista. Kirsikkana kakussa tulee mahdollisuus seurata mökin sähkön kulutusta ja lämpötilaa etänä, sekä ajastaa lämmitys päälle ennen mökille lähtöä.

Jäikö sinulle kysymyksiä? Ota yhteyttä 044-5444448 / Joni tai joni@enion.fi , niin kerromme mielellämme lisää!

Piiroinen & Vinha: “Vakiotehoisen kuivanapitolämmityksen vaikutus hirsimökkien lämpö- ja kosteustekniseen toimintaan” 

Rytkönen & Kirkkari: “Vapaa-ajan asumisen ekotehokkuus”

Meillä kotona: kuivanapito lämmitys Lue artikkeli

Edellinen
Edellinen

Edullisempaa sähköautoilua

Seuraava
Seuraava

Aurinkosähkölle enemmän arvoa