Aurinkosähkölle enemmän arvoa

Joudutko myymään aurinkosähkön ylituotantosi verkkoon, huonoon hintaan? Ei hätää - Enion lisää omakäyttösi osuutta ohjaamalla lämminvesivaraajia, talon lämmitystä tai sähköautoa silloin kun tuotantosi ylittää kulutuksesi. Paitsi kun sähköverkosta saakin erityisen hyvän hinnan - silloin Enion siirtyy halutessasi myyntistrategiaan, aivan automaattisesti.

Kotitalouksille myytävien aurinkosähköjärjestelmien koko on kasvanut, joten entistä suurempi osa sähköstä myydään verkkoon. Verkkoon myyty sähkö hyödyttää kaikkia, mutta siitä saatu korvaus on ostosähköä heikompi, koska ostosähköstä joutuu maksamaan lisäksi siirtomaksun. Lisäksi aurinkosähköä tulee silloin kun aurinko sattuu paistamaan - ja välillä sähkön joutuu luovuttamaan jopa ilmaiseksi. Tämä tuntuu asiakkaasta erityisen pahalta, jos sähköä joutuu myöhemmin ostamaan verkosta kalliiseen hintaan.

Aurinkopaneelin omistajan Enion tarkkailee innovatiivisella kaksisuuntaisella tehomittaroinnilla koko kiinteistön tuntinettoa, ja kytkee tarvittaessa lämminvesivaraajan, lämmityksen, sähköauton tai muun kuorman päälle verkkoon myydyn osuuden vähentämiseksi. Koska Enion mittaroi koko kiinteistön kulutuksen, asiakkaan muut laitteet eivät sotke optimointia: jos uuni laitetaan päälle ja nettosumma uhkaa karata verkosta ostamisen puolelle, Enion reagoi sammuttamalla lämmityksen hetkeksi.

Toisaalta aina omakäyttö ei ole järkevää. Joskus sähkön hinta vaihtelee päivän sisällä paljon, ja myymällä oman tuotantonsa verkkoon vaikkapa klo 9-11 siitä saa niin hyvän hinnan, että lämminvesivaraajaa kannattaa ennemmin käyttää seuraavana yönä halvemmalla ostosähköllä. Enion tekee päätöksen kullekin tunnille automaattisesti: jos sähkön myynnistä saa paremman hinnan kuin mitä maksaa ostaa sähkö takaisin lähitunteina, annetaan sen mennä myyntiin. Toisaalta sinulla on päätäntävalta. Jos haluat ennemmin maksimoida omakäyttösi aina, sekin onnistuu.

Aurinkosähkö ja lämminvesivaraaja

Enion ohjaa lämmityksen ja kuvan tapauksessa lämpimän käyttöveden energiankulutuksen vastaamaan tarkasti tuotantoa, myös puolipilvisenä päivänä ja kulutuksen vaihdellessa.

Edellinen
Edellinen

Enion mökinomistajalle

Seuraava
Seuraava

Sähkön tarve kasvaa jatkuvasti